Кападокия 2017

Програма с трекинг и велосипеди

1 - 9 юли 2017 г.

Ден 1: Пътуване с нощен автобус до Истанбул.

Ден 2: Разходка в Истанбул с разглеждане на забележителности и кулинарни изкушения. Пътуване с нощен автобус до Гьореме. Настаняване в къмпинга на палатка.

Ден 3: Настаняване в къмпинга на палатка. Разходка до Гьореме с възможност за посещаване на музей и забележителности.

Дни 4-5: Еднодневни преходи по 4-7 часа в различни долини в района. Вечер - прибиране в къмпинга. Опция за полет с балон някоя от сутрините. Възможности за наемане на колелета, скутери и други дейности.

Ден 7-8: Наемане на велосипеди. Еднодневни вело-преходи по 20-80 км, в зависимост от желанията и възможностите на колоездачите. Вечер - прибиране в къмпинга. Част от възможните дестинации са: Каймаклъ и подземния град там, калетата на Ортахисар и Ючхисар, Музей на оникса и скъпоценните камъни, Юргюп , Зелве, разглеждане на Розовата долина и други. 

Ден 8: Пътуване с полет до Истанбул. Свободно време в Истанбул и нощен преход с автобус до София или Русе.

Ден 9: Пристигане рано сутринта в София или Русе, по избор.

Такса участие: 380 Евро

Таксата включва: Всички трансфери: автобус до Истанбул, автобуси до къмпинга в Кападокия, автобуси до летище, полет до Истанбул от град в близост до Кападокия с всички такси, автобус до София или Русе; Всички нощувки в къмпинг; Турове по долините; Наем на велосипеди; Водач от клуба.

Таксата НЕ включва: Лична екипировка; Здравна застраховка; Опцията за полет с балон над Кападокия (100-120 Евро); Храна и напитки; Входни такси за забележителности; Превоз в Истанбул; Бакшиши на местни гидове.

 

Забележка: Възможни са промени в датите, както и разместване и корекция на програмата, в зависимост от полети, желанието на групата, метеорологични условия, политически условия, и други обстоятелства извън контрола на организатора.

 

 

Нощувки:

Въпреки, че сме на палатки в къмпинг, не ни липсват удобства. Баните са много добри - с много клетки, чисти и поддържани и с постоянна гореща вода. Има басейн, който дава великолепни възможности за отмора и освежаване. Вечер можем да ползваме кухня , където да си приготвяме храна, има големи общи маси. Можем и да се разхождаме до близки заведения за кулинарни изкушения или да поръчваме да ни доставят турска кухня на място.

 

Пътуване с автобуси

Турските автобуси са нови, много чисти и удобни, а на борда се сервират безплатни горещи напитки, вода и нещо сладко. Често пъти може да се ползва Wi-Fi, а седалките са снабдени с мултимедийни екрани. Пътува се удобно и при нощните преходи има възможност да се спи. На всеки няколко часа има предвидени паузи на специални места за почивка, където има чисти тоалетни и възможност за хранене и закупуване на напитки.