09 - 24 февруари 2019 г.

08 - 23 февруари 2020 г.

 


Датите могат се променят няколко дни в зависимост от презокеанските полети, желанието на участниците, както и други важни непредвидени обстоятелства.

Сума за участие в общия бюджет на пътешествието: 1780 Евро от всеки участник, когато заедно си купуваме самолетни билети от София до Манила и обратно (1220 Евро, когато участникът се включва в програмата от Манила и сам си осигурява транспорт дотам и обратно).

 

Програма:

Ден 1: Полет от София до Манила. Пристигаме в Манила, настаняваме се в хотел. Свободно време и първи впечатления.

Ден 2: Разглеждаме историческия център на Манила.

Ден 3: Полет Манила – Боракай. Настаняване, разходка из курорта, време за купуване на телефонни карти, обмен на пари. Залез на брега.

Ден 4-5: Разходка и плажуване на Пука. Бялият плаж. Опции за водолазно спускане, каране на уинд или кайт сърф, разходка с АТВ. При неподходящо за плаж време, опция за разходка до връх Лухо, за приятна гледка към острова.

Ден 6-9: Полет Боракай – Себу. Трансфер с ферибот до остров Бохол , преход с бус до Панглао. Настаняваме се в  Панглао. През следващите дни правим екскурзии до забележителности: Шоколадови хълмове, Убежището за дългопети (Tarsier), реката Лобок и пещерата Хинагданан. Има възможности и за водолазни спускания или гмуркане. Плажуване на Алона.

Ден 10-14: Пътуваме до района на Ел Нидо: със самолет до Пуерто Принцеса, трансфер с бус.  Това е райско място до плажа, отдалечено от цивилизацията, с хипарско излъчване и с режим на тока.
През следващите дни се радваме на уникалните плажове, можем да плуваме и да се гмуркаме. Ще гребем с каяци в морето, ще се разходим с моторна лодка до близките острови, ще се спуснем по въжен тролей със зашеметяваща гледка. Възможности за великолепни водолазни спускания с много екзотични животни и корали.
 

Ден 15: Рано сутринта тръгваме обратно, летим за Манила. Последни часове за разходка из столицата. Нощувка в хотел.
 

Ден 16: Полет Манила - София

 

Какво всеки покрива отделно сам:

Таксите за водолазни гмуркания, такси за музеи и забележителности, бакшиши, индивидуална медицинска застраховка, осигуряване на международен паспорт, раница, храната /освен тази, която е включена към нощувките и организираните мероприятия/, напитки.

Какво покрива общият бюджет от събираните суми:Манила
•    Полет от София до Манила и обратно с всички такси;
•    Всички вътрешни полети и между островите;
•    Всички трансфери, описани в програмата;
•    Всички нощувки;
•    Описаните екскурзии до забележителности;
•    Плаване с каяци в близост до Ел Нидо;
•    Разходка с моторна лодка между малки острови с плажове;
•    Спускане с въжен тролей;
•    Водач от клуба, който е постоянно с групата;
•    Всички организационни разходи.

 

Манила


Столицата на Филипините се намира на остров Лусон – един от над 7500 острова, които съставят страната. Градът е най-старият в страната и е с богата история. Основан е от испански завоеватели, управляван е от американци, завладян е от японците. Всички те са оставили своята следа в културата и архитектурата на Манила.
Ще посетим Интрамурос – въпреки че голяма част от Манила е унищожен по време на втората световна война и окупацията на японците, квартал Интрамурос е относително добре запазен и очарова със стари сгради в испански колониален стил, построени още през 17-18 век. В рамките на високите стени се намират и някои от най-впечатляващите църкви и катедрали в града.
След Интрамурос, ще се си починем в близкия парк Ризал, който привлича много от местните на пикник, спорт или разходка.

 

Шоколадовите хълмове

Бохол


Остров, в чието сърце се намират множество от най-красивите природни забележителности, включително известните Шоколадови хълмове, както и някои животински видове, които се срещат само тук – като малките ококорени дългопети (Tarsier). В красивата пещера Хинагданан можем да се насладим на прохладна почивка и да поплуваме в студените  сладко-солени, в зависимост от прилива води, облени от слънчеви лъчи, които се процеждат през покрива на пещерата. А за обяд можем да се пуснем с кораб-ресторант по реката Лобок, край която се разпростира гъста джунгла, разкъсвана на места от малки къщурки на местни рибари.
Островите Бохол и Панглао са идеално място и за шнорхелинг или гмуркане. Красиви пасажи от риби, цветни корали и възможност за гмуркане с безобидните гиганти – китовите акули, са само някои от  подводните забележителности, които предлагат.Дългопети

 

Ел Нидо


Скрито райско кътче, далеч от всичко, идеално за почивка и разтуха. Малкото градче на острова Палаван е известно с хипарското си настроение, малкото на брой хора, красивите гледки към множеството съседни острови и прекрасни плажове. В този закътан рай се отдава възможност да се разходим с корабче до красиви и скрити лагуни, безлюдни плажове на необитаеми острови, край високи вулканични зъбери и сред безброй животинки и риби.
В Ел Нидо ще можем да се насладим на множество забавления през деня: плаване с каяци, спускане по въжен тролей над морето до съседен остров и разходки по дългата крайбрежна ивица.
Ел Нидо и околоните острови са защитена природна зона, поради което са и сред най-уникалните места на света за гмуркане, независимо дали с маска и шнорхел или с водолазна екипировка. Множеството дайвинг дестинации наблизо предлагат разнообразни подводни пейзажи и вълнуващи срещи с различни по размер, цвят и вид морски обитатели – от най-малките мекотели до огромни пасажи от риби.
Особеност на населените места в района е, че няма връзка с мобилни опрератори, а електроснабдяването зависи от генератори, което води до режим на тока през части от деня. За щастие, местните знаят как да поддържат напитките студени.