ИЗУМРУДЕНОТО КРАЙБРЕЖИЕ, ЛИКИЯ, ОЛИМПУС, ПЛАВАНЕ С ГУЛЕТ, ИСТАНБУЛ

28 септември - 6 октомври 2019 г.

Сума за участие в общия бюджет на пътешествието: 490 Евро от участник.

ПРОГРАМА:

1 ден - Тръгваме  около 22 часа от София/ 18 часа от Русе за Истанбул с автобус.

2 ден - Пристигаме сутринта – около 06.00 часа на автогарата в Истанбул. Ще имаме свободна програма в града. Следобед летим за Анталия. Следва трансфер от Анталия до Олимпус. Настаняваме се на бунгала.

3 ден - Време за разглеждане на стария Олимпус; плаж; свободно време; вечерта - възможност за  допълнителна екскурзия до вечните огньове на Химера. Спим на бунгалата.

4 ден - Ден за автобусна екскурзия по забележителности на Ликия. Ще посетим древните и добре запазени Мира и Ариканда. Завръщане в Олимпус. Спим на бунгалата.

5 ден - Трансфер до Демре, откъдето се качваме на гулета. Плаваме първи ден: Пиратската пещера, Крепостта на Симена, Потъналия град. Вечерта - възможност за посещение на дискотека.

6 ден - Плаваме с гулет втори ден: плуване в залива на Яглика, градчето Каш, заливът Аквариум.

7 ден - Плаваме: Долината на пеперудите, Синята лагуна, остров Св. Николай.

8 ден - Плаваме с гулет до обяд. Следобед пристигаме във Фетие, където свършва морската част от пътешествието. Вечерта - отпътуваме за  Истанбул с автобус.

9 ден - пристигаме в Истанбул сутринта. Свободна програма и шопинг. Вечерта отпътуваме за София/Русе.

10 ден - пристигаме в София/Русе сутринта.

Програмата може да се измени и да се случва в обратна посока - от Фетие към Олимпос, в зависимост от възможностите за наемане на гулет на конкретните дати. Могат да бъдат промеменени и някои от забележителностите, които се посещават.

При лошо време и/или бурно море е възможно частично или изцяло да се променя мореплавателната програма.

 

Какво покрива общият бюджет от събираните суми:

Всички трансфери, автобусни билети до и от Истанбул, полет до Анталия, автобус от Фетхийе до Истанбул, екскурзия до Мира и Ариканда; всички нощувки: спим на яхтата, в бунгала, в хотелчета или къщи за гости, в нощните автобуси; храната на борда на яхтата и част от храната в Олимпос; организираното плаване с яхта тип гулет; водач от клуба.

Какво всеки покрива отделно сам:

Всички напитки; входните такси за музеи и забележителности; храната в Истанбул и Фетхийе, както и част от изхранването в Олимпос (закуски и вечери са включени, обедите - не); обществен транспорт в Истанбул; посещението на Огньовете на Химера (20-30 лв.); бакшиши (в края на плаването с гулета се очаква бакшиш за персонала в размер на около 15-20 Евро).