Велопътешествие в Карпатите

РумънияПроходите Трасфагарешан и Трансалпина; градовете  Куртя де Арджеш и Сибиу; водопади и високопланински езера; манастири и крепости

07 – 11 август 2019
Сума за участие в общия бюджет на пътешествието: 160 евро на човек

 

През Карпатите в най-високата им част.  Вело пътешествие с преминаване на двата уникални прохода – Трансфагарешан и Трансалпина. Втората столица на Влашкото княжество – Куртя де Арджеш с манастирите там; високопланинското  езеро Бъля  и водопадите в близост; перлата на средновековните саксонски градове – Сибиу. Пътешествието изцяло е посветено на по-близкото общуване с природата на планината Карпати.

 

Програма:


Ден 1, 07 август: Събиране на участниците в Русе сутринта. Товарене и укрепване на велосипедите и екипировката. Пътуване с бус към началната точка на вело пътешествието – гр. Куртя де Арджеш. Първи преход с колелетата – от Куртя де Арджеш до началото на яз. Видрару. Нощувка – къмпинг.

Ден 2, 08 август: Вело преход през Трансфагарешан. Изкачване на прохода от юг, преминаване през тунела до Бъля Лак. Езерата. Спускане до водопадите. Долината от север. Нощувка – къмпинг.

Ден 3, 09 август: Вело преход до Сибиу. Разглеждане. Вело преход до началото на прохода Трансалпина. Нощувка – къща за гости около Петрещи.

Ден  4, 10 август: Преминаване през Трансалпина. Нощувка в къща за гости, след езерото Видра.


Ден 5, 11 август: Товарене на велосипедите. Преход до Русе.

Какво покрива общият бюджет от събираните такси участие:
транспорт: пътуваме с бус като с нас са и велосипедите, както и останалата материална част; такси за Дунав мост и винетки; постоянна тилова поддръжка по време на вело-преходите;  нощувки; водачи от клуба.

Какво всеки покрива отделно сам:
лична екипировка; застраховка – медицинска помощ в Чужбина; храна и напитки; входни такси за забележителности; бакшиши.

Забележка: Възможни са някои промени и разместване в програмата, в зависимост от желанието и състоянието на групата, метеорологични условия и други обстоятелства, извън контрола на организатора. Задължително всеки участник трябва да си осигури надеждна лична водоустойчива и ветроустойчива екипировка!